Volg je op dit moment de opleiding hbo Verpleegkunde aan de Hogeschool Utrecht (HU), maar wil je je opgedane kennis toepassen in het ziekenhuis? Kom dan de laatste 1,5 jaar van je opleiding volgen bij het UMC Utrecht.


Wat ga je doen?

Als verpleegkundige is geen dag hetzelfde. Het ene moment voer je basistaken uit, zoals wassen, aankleden, bedden verschonen en eten uitdelen. Even later ben je betrokken bij complexere behandelingen van de patiënt, zoals wondverzorging, sonde inbrengen of stervensbegeleiding. Omdat je op hbo-niveau werkt, neem je de regie en geef je advies over kwaliteit van zorg, dat je onderbouwt met evidence-based practice (EBP). Als jou bepaalde zaken opvallen signaleer je niet alleen, maar kom je ook met een verbetervoorstel, bijvoorbeeld op het gebied van valpreventie. Uiteraard hoef je dat allemaal niet meteen te kunnen. Wij leiden jou op.
De eerste tien weken volg je één (lange) dag per week colleges op de Hogeschool Utrecht (HU). Reken deze periode, naast deze schooldag, op een studiebelasting van 20 uur per week. Daarna start een blok van tien weken waarin je de opgedane kennis tijdens een stage toepast. Als je de eerste twintig weken goed doorloopt, kom je voor 36 uur per week in dienst. Tijdens je opleiding wissel je een paar keer van afdeling en divisie, zodat je zoveel mogelijk leert van het verpleegkundige vak. Voorbeelden van divisies zijn het Cancer Center, hersenen en kinderen. We doen ons best om je bij de divisie van jouw voorkeur te plaatsen. Je zult in ieder geval één stage lopen op een afdeling binnen de psychiatrie. Als je bij ons in dienst bent, krijg je één dag per week les. Jouw medestudenten, die je niet op de afdeling tegenkomt, zie je dan tijdens de collegedag. Een mooi moment om ervaringen uit te wisselen. Gedurende je opleiding heb je een vaste studieloopbaanbegeleider van de HU van wie je hulp en coaching krijgt.

Jouw profiel

Je volgt de hbo-opleiding Verpleegkunde aan de HU in voltijd of deeltijd. De eerste 1,5 jaar (bij de versnelde opleiding) of 2,5 jaar (bij de reguliere opleiding) heb je volledig afgerond zonder negatief studieadvies. Dat betekent dat je de propedeuse en de stages praktijkleren 1 en 2 hebt behaald en over minimaal 120 studiepunten beschikt (dus 60 studiepunten, naast de propedeuse). Je staat stevig in je schoenen, zodat je als verpleegkundige voor de patiënt een belangenbehartiger kunt zijn. Maar jij kunt ook je eigen grenzen aangeven, waarbij je voor jezelf durft op te komen als bijvoorbeeld collega’s iets van je vragen waar jij je nog niet bekwaam in voelt. Reflecteren op je eigen handelen is van groot belang.

Ons aanbod

In het UMC Utrecht staan zorg, onderzoek en onderwijs centraal. De plek waar je als verpleegkundige met verschillende patiëntencategorieën werkt die complexe zorg nodig hebben. Je werkt samen met een grote diversiteit aan collega’s, zoals artsen en fysiotherapeuten. Verder werk je mee aan wetenschappelijk onderzoek en kom je in aanraking met de nieuwste behandeltechnieken. Nadat je de opleiding hebt afgerond, kun je als hbo-verpleegkundige in alle zorg- en patiëntencategorieën op kwalificatieniveau 6 aan de slag. Ook kun jij je specialiseren tot bijvoorbeeld intensivecare- of neurologieverpleegkundige. Na afloop van de opleiding gaan we graag samen met jou op zoek naar een passende baan als verpleegkundige bij het UMC Utrecht.
Het wettelijk collegegeld en de verplichte boeken betalen wij. Heb je al eerder een hbo- of wo-diploma behaald op het gebied van gezondheidszorg of onderwijs, dan betaal je zelf het instellingscollegegeld en krijg je het wettelijke collegegeld vergoed.
In het eerste half jaar ontvang je een salaris van € 2.061,- bruto per maand, het laatste jaar € 2.242,- bruto per maand (volgens de Cao universitair medische centra 2022-2023). Deze salarissen zijn gebaseerd op een 36-urige werkweek, exclusief onregelmatigheidstoeslag.

Selectieproces

Als wij jouw sollicitatie hebben ontvangen en we denken dat je bij ons past, dan nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek. Als laatste is een referentiecheck en een check bij het IGZ-register onderdeel van de procedure.

Enthousiast?

De opleiding die start in februari 2023 zit vol. De eerstvolgende opleiding start in februari 2024. Vanaf 11 november 2022 (ná de informatiebijeenkomst voor dit traject, georganiseerd door de HU op 10 november) kun je hiervoor solliciteren.

Heb je een vraag?

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen? Mail ons, dan nemen Anita van der Stigchel (P&O adviseur) of Marianne van Duinkerken (P&O medewerker) contact met je op.

Stuur een e-mail

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang altijd de meest recente vacatures in je mail