BLOG

Voor Anne (21 jaar) is het de beste vervolgstap die ze kon maken: ze startte toen ze 19 was als leerling verpleegkundige mbo-v in het UMC Utrecht. Waarom koos Anne voor de combi werken en leren? En waarom dit voor haar de beste keuze was? Daar neemt ze je in mee!

Na de havo heb ik een jaar PABO gedaan. Het werken met kinderen vond ik heel leuk, maar het stuk onderwijs gaf mij niet de voldoening die ik hoopte dat het zou geven. In mijn tussenjaar ben ik begonnen in een verzorgingstehuis en daar kwam ik altijd blij en voldaan van terug. Tijdens het oriënteren naar banen en opleidingen zag ik deze mbo-v opleiding voorbijkomen. Ik wist meteen: ‘Dit is wat ik wil’. Ik heb alles op alles gezet om binnen te komen.

Ik geniet elke dienst weer van het dynamische ziekenhuisleven. Ik leer pas echt door het gewoon zelf te doen. Daarom is deze combinatie van werken en leren echt iets voor mij.

Gestructureerde chaos

De eerste periode van het opleidingstraject ga je dagelijks naar school en leer je je medestudenten dus ook goed kennen. In mijn groep zitten mensen met allerlei achtergronden. Ook met een niet-zorg gerelateerde achtergrond, zoals een steward. Het leukste moment is natuurlijk als je na dat halve jaar in je witte pak in het ziekenhuis loopt. Ik herinner mij nog goed mijn eerste dienst op de afdeling. Ik was onder de indruk van de gestructureerde chaos. Verpleegkundigen en artsen die af en aan liepen, het rinkelen van telefoons. De vele patiënten die ik ontmoette en al de medische termen die me om de oren vlogen. Al snel vond ik mijn plekje binnen die georganiseerde chaos.

Afwisseling

Na dat eerste halve jaar werk je drie dagen op een verpleegafdeling en heb je 1 vaste dag in de week een lesdag. Op die lesdag kan je je ervaringen uitwisselen met je medestudenten. Tijdens de opleiding doe je bij drie verschillende verpleegafdelingen ervaring op. Ik wilde graag kijken of de combinatie van zorg en kinderen wat voor mij was. En ja, ik loop nu elke dag met veel plezier het Wilhelmina Kinderziekenhuis binnen. De ene dag zorg ik voor een baby van 5 dagen oud en de andere dag voor een puber van 17 jaar, die afwisseling maakt het zo leuk. Bij zorg voor kinderen komt er natuurlijk ook een stuk emotionele zorg kijken. Ik vind het dan ook een mooie uitdaging om een stukje vertrouwen te winnen bij zowel kind als ouders. 

Solliciteer!

Als je een doener bent, houdt van afwisseling en van contact met patiënten, dan raad ik jou deze opleiding echt aan! Deze opleiding en dit werk is waar ik energie van krijg en het ziekenhuis is waar ik mij meer dan op mijn plek voel. Meer weten? Lees in mijn volgende blog meer over het leer- werkklimaat tijdens het traineeship.

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over de opleiding? Neem contact op met Anita van der Stigchel via 088 75 501 05 of [email protected] Anita helpt je heel graag verder!

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de jobalert