Met 12.000 collega's is het UMC Utrecht een organisatie vol verhalen. Op deze pagina een overzicht van een aantal van die verhalen. Waarom hebben deze personen nou juist voor het UMC Utrecht gekozen en hoe zijn ze gekomen waar ze nu zijn? Direct op hun doel of via wat zijpaden? Misschien haal je er inspiratie uit en kunnen we over een tijd jouw verhaal hier delen.
Verpleegkunde

Oncologieverpleegkundige op de hoofd-hals chirurgische oncologie afdeling

Laura en Kick werken op de hoofd-hals chirurgische oncologie afdeling van het UMC Utrecht.

Verpleegkunde

Aan de slag zonder ziekenhuiservaring

Wat als je verpleegkundige bent en graag in een ziekenhuis wil werken? Op de chirurgische verpleegafdelingen van het UMC Utrecht is er nu een traineeprogramma, speciaal voor mbo- en hbo-verpleegkundigen zonder ziekenhuiservaring.

Verpleegkunde

Daphne en Ruben over werken in de nacht

In het UMC Utrecht gaat de zorg 24 uur per dag door. Er zijn heel veel collega’s gedurende de nacht bezig om te zorgen dat alles door kan blijven gaan. We spreken Ruben Scheepens en Daphne van Effrink, twee verpleegkundigen, over het werken in de nacht.

Verpleegkunde

In gesprek met (chirurgische) oncologie verpleegkundigen

Het is direct duidelijk dat Iris en Minke in de 1,5 jaar dat ze nu samenwerken een hechte band hebben opgebouwd. Het gaat hier om een gezellig en vrolijk team.

Verpleegkunde

Marieke is verpleegkundige hematologie-oncologie

‘Het klinkt zo lekker cliché, maar een gemiddelde werkdag valt bijna niet te beschrijven. Mijn werk is echt iedere dag anders.'

Verpleegkunde

Verpleegkundige medium care

Op de afdeling waar Monica werkt nemen ze mensen met spoed op. Ze richten zich dan vooral op monitoren, ondersteunen en stabiliseren van de vitale functies.

Verpleegkunde

De technische kant van cardiologie

"Als interventieverpleegkundige sta je naast de cardioloog en assisteer je tijdens behandelingen. De combinatie van techniek en zorg trekt mij enorm."

Verpleegkunde

Verpleegkundige heelkunde Joy-Ann

Joy-Ann coördineert onder andere taken rond opname en ontslag van patiënten. Daarnaast werkt ze mee aan het oprichten van een lab voor innovaties in het verpleegkundig vak.

Verpleegkunde

Verpleegkundige bij interne geneeskunde

Drie jaar nadat Kirsten startte bij interne geneeskunde en dermatologie, stond COVID-19 op de stoep. "Inmiddels zien we COVID-19 op onze afdeling als een blijvende infectieziekte."

Ontvang direct nieuwe interessante vacatures