Het UMC Utrecht zoekt regelmatig verpleegkundigen die bij ons czo-opleiding tot anesthesiemedewerker willen volgen. Ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière? Op dit moment staat de vacature voor de opleiding tot anesthesiemedewerker online. 

Wat doet een anesthesiemedewerker?

Het OK-complex van het UMC Utrecht is één van de nieuwste, grootste en meest geavanceerde OK-complexen van Nederland. De anesthesiemedewerker is een onmisbare schakel in de anesthesiologische zorg voor de operatiepatiënt. Samen met de anesthesioloog vorm je een hecht team dat de verantwoordelijkheid draagt voor kwaliteit en veiligheid van de patiënt binnen de perioperatieve zorg. Dit omvat de preoperatieve zorg, peroperatieve zorg en postoperatieve zorg.
De anesthesiemedewerker bewaakt de vitale functies van de patiënt en onderhoudt tegelijkertijd de anesthesie. Dit doe je zowel op basis van richtlijnen, protocollen en Evidence Based Practice (EBP) als met gemaakte afspraken met de anesthesioloog. Een anesthesioloog mag aan maximaal twee patiënten tegelijkertijd anesthesie toedienen en de verantwoordelijkheid dragen voor patiënten op de recovery, op voorwaarde dat er geen gelijktijdige risicomomenten aanwezig zijn. Dit is alleen mogelijk als de zorg kan worden toevertrouwd aan een anesthesiemedewerker die bevoegd en bekwaam is in het bewaken van de vitale functies en het onderhouden van de anesthesie. Daartoe leiden wij jou op!

De opleiding in het UMC Utrecht

Deze czo-opleiding biedt een combinatie van theorie en praktijk. De verwachte opleidingstijd voor gediplomeerd verpleegkundigen is ongeveer twee jaar en acht maanden. Beschik je over een specialisatie binnen de acute zorg dan kunnen we kijken naar de mogelijkheid tot extra vrijstellingen.

Tijdens je opleiding zijn er stages op verschillende afdelingen in het UMC Utrecht en Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) binnen de perioperatieve zorg. Mogelijk aangevuld met een stage in het Centraal Militair Hospitaal (CMH) en/of een perifeer ziekenhuis in de buurt. Het aanbod van zorg is hierdoor variërend, van laag- tot hoogcomplex. Tijdens je opleiding word je goed begeleid door onze praktijk- en werkbegeleiders. Met behulp van een digitaal praktijkopleidingsboek, houd jij zelf je vorderingen bij. Als professional in opleiding tref je een leer- en werkklimaat aan in een hypermoderne en interessante werkomgeving.

Na je opleiding volg je de ‘academische module’ en zijn er diverse vervolgopleidingen mogelijk. Kortom: je raakt nooit uitgeleerd in het UMC Utrecht.

Wat heb je nodig om te kunnen starten met de opleiding?

  • Je bent in het bezit van een mbo-4 of hbo verpleegkunde diploma, met kennis van natuur-en scheikunde op minimaal vmbo-t niveau.
  • Je bent een enthousiaste verpleegkundige die leergierig is, goed kan plannen en kan organiseren. Deze eigenschappen helpen je bij de combinatie werken en leren, die soms veel van je kan vragen.
  • Je kunt zelfstandig werken en je durft initiatieven te nemen. Vanwege de vele innovaties in het UMC Utrecht is het belangrijk dat je beschikt over technisch inzicht, improvisatievermogen en flexibiliteit.
  • Je staat sterk in je schoenen en komt voor jezelf op, dat heb je nodig bij het werken in de verschillende multidisciplinaire  teams tijdens je opleiding.

Nog geen verpleegkundige?

Ben je geen verpleegkundige? Heb je ook al eens gedacht aan de hbo-vt route om anesthesiemedewerker te worden? Binnen vier jaar heb jij dan je diploma verpleegkunde én anesthesiemedewerker op zak! Deze opleiding wordt onder andere aangeboden door Fontys Hogeschool en Hogeschool Saxion.

Startdatum opleiding

De opleiding start bij ons twee keer per jaar, in april en september. Op dit moment staat onze vacature online! 

Heb je een vraag?

Wil je een indruk krijgen van de afdeling? Of wil je meer weten over de opleiding of andere mogelijkheden? Neem contact op met onze recruiters en ze helpen je verder.

088 7558685Stuur een WhatsApp bericht

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang altijd de meest recente vacatures in je mail