Bij het UMC Utrecht speel je als analist of laborant een grote rol in de snelle maar vaak complexe diagnostiek en behandeling van onze patiënten. Ook draag je bij aan toonaangevend internationaal onderzoek. Met een passie voor techniek ben je bij ons aan het juiste adres, want als laborant en analist werk je met de meest geavanceerde apparatuur. Onze nieuwste aanwinst is de laboratoriumstraat.

Als analist kun je alle kanten op

Geen eerstelijns patiëntenzorg en tóch heel direct bijdragen aan onze hoogwaardige zorg. Dat kenmerkt werken in het laboratorium. De divisie laboratoria, apotheek en biomedische genetica (DLAB) speelt een rol op de achtergrond van het zorgproces, maar wél een cruciale. Het werk is breed. Naast bijna alle specifieke vormen van diagnostiek houd je je bezig met onderzoek en ben je betrokken bij onderwijs en specifieke opleidingen. Voor de allerbeste behandeling raadplegen  medici uit het UMC Utrecht en externe (internationale) aanvragers jouw advies veelvuldig. 


De eerste werkdag van...

Specieel analist Reinier vertelt over zijn eerste werkdag. Ontdek hoe het is om te werken als analist of laborant bij UMC Utrecht en luister de podcast!

Laboranten zien alles

Radiodiagnostisch laboranten brengen in opdracht van een arts een lichaamsdeel, een orgaan, bloedvaten en/of het skelet in beeld door middel van röntgenstraling (o.a. CT), radiogolven (MRI) en geluidsgolven (echo). Radiotherapeutisch laboranten houden zich bezig met bestralingsbehandeling van (voornamelijk) oncologische patiënten. Als hartfunctielaborant maak je ECG's, neem je inspanningstesten af en verricht je 24-uurs bloeddrukregistraties voor klinische en poliklinische patiënten. En als laborant klinische neurofysiologie (KNF) voer je functieonderzoeken uit in zowel het UMC Utrecht als het WKZ en het Prinses Máxima Centrum.

Bakkie doen?

Ben je analist en ben je benieuwd naar werken bij het UMC Utrecht? Kom dan gauw eens een bakkie doen met onze recruiter Lotte. Zij vertelt je graag over alle verschillende specialismen en jouw mogelijkheden hier!

Heb je een vraag?

Ons team van recruiters helpt jou als je vragen hebt. Wil je weten welke afdeling het beste bij je past of hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

088 75 589 85

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de job alert