Ons team is niet alleen verantwoordelijk voor de onderzoeken die worden verricht in het UMC Utrecht. Wij komen ook in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses Máxima Centrum voor de onderzoeken bij kinderen.

Werken als radiodiagnotisch laborant

Als radiodiagnostisch laborant in het UMC Utrecht begeleid je de patiënten en zorg je, samen met je collega’s, voor het goed verlopen van de diagnostiek of therapie. Hier komen patiëntenzorg, techniek en wetenschap samen en kun je continu leren en jezelf verbeteren.
Gespecialiseerd of niet, we kijken graag met je naar de mogelijkheden. Bij de afdeling radiologie heeft een goede sfeer waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en ideeën en ook buiten de werktijd doen we regelmatig iets gezelligs met elkaar.

CT

De unit CT kenmerkt zich door een groep enthousiaste collega’s die samenwerken op een dynamische afdeling met de nieuwe apparatuur. We hebben op dit moment 5 CT scanners staan, waarvan drie zogenoemde spectrale CT-scanners van Philips (een IQon en 2x CT7500), een 64sl Philips CT scanners (locatie AZU) en een Dual Source Siemens CT scanner in het WKZ. Verder wordt komende jaren ook een CT-scanner op de spoedeisende hulp geplaatst om sneller een scan te vervaardigen van de acute patiënten.

Echografie

Als echografist in het UMC Utrecht en Prinses Máxima Centrum mag je verschillende onderzoeken verrichten waaronder algemene echografie, duplexonderzoeken, kinderechografie en musculoskeletale echografie. De kans om op deze manier in deze ziekenhuizen te werken is uniek en zeer uitdagend! Hierdoor kun je veel kanten op en raak je niet snel uitgekeken.

MRI

Op de unit MRI werken we met een enthousiast team samen aan een groot scala van interessante, complexe en uitzonderlijke casuïstiek verspreid over drie ziekenhuizen. Als MRI-laborant in het UMC Utrecht en Prinses Máxima Centrum verricht je zelfstandig alle vormen van MRI onderzoeken. De kans om op deze manier in deze ziekenhuizen te werken is uniek en zeer uitdagend! Hierdoor is het mogelijk om je te ontwikkelen binnen je specialisme.

Angiografie

De interventieradiologie in het UMCU is een zeer levendige afdeling. Een unieke plek, één van de afdelingen in Nederland waar de interventieradiologie echt in zijn volle breedte wordt uitgeoefend. Van neuro-interventies, oncologische leverbehandelingen (radioembolisatie/ablaties) tot puncties en drainplaatsingen. Onze laboranten maken echt het verschil, voor ons en voor de patiënt. We beschikken over twee angiokamers voorzien van een monoplane Allura en een biplane Allura, beide van Philips. Als je sociaal en betrokken bent en vooral van aanpakken houdt, is ons team wat voor jou en misschien staan wij dan binnenkort wel naast elkaar aan tafel.

Kinderradiologie

Het team bestaat uit een diverse groep collega’s die eveneens werkzaam zijn op andere units, zoals de CT, MRI, echografie of nucleaire geneeskunde. Het is een gezellig, jong en enthousiast team die zich inzet om de best mogelijke zorg te geven aan de jonge patiënten. Hierbij is er laagdrempelig en goed contact met de kinderradiologen, die altijd klaar staan voor vragen en overleg. Als kinderradiologie-laborant verricht je röntgenonderzoeken en diverse doorlichtonderzoeken bij kinderen, zowel op de verpleegafdelingen als op de neonatologie. Deze onderzoeken worden niet alleen in het WKZ gedaan, maar ook op de locatie PMC, kinderoncologie. Hierbij werk je samen met verschillende specialismen, zoals de kinderchirurgie, logopedie en orthopedie. Verder zijn er verschillende mogelijkheden om je als laborant verder in te zetten in het werkveld, zoals key-user van een modaliteit of werkbegeleider van studenten. Het werk als kinderradiologie-laborant is uitdagend, veelzijdig en elke dag een feestje.

Nucleaire Geneeskunde

De nucleaire diagnostiek en therapieën worden uitgevoerd op twee locaties: het UMC Utrecht en het naastgelegen Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Op beide locaties houd je je bezig met het uitvoeren van diagnostiek en therapie-gerelateerde handelingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee PET-CT scanners, waarvan één digitaal systeem en drie SPECT-CT scanners. De afdeling beschikt over een volledig ingerichte radionuclidenapotheek, hier voeren de MNW’ers de dagelijkse bereidingen van radiofarmaca uit. Er zijn vergevorderde plannen voor de uitbreiding/nieuwbouw van zowel de diagnostiek afdeling als de radionuclidenapotheek. Je maakt deel uit van een betrokken, dynamisch en ambitieus team en werkt samen met collega MNW’ers (17), Nucleair geneeskundigen, arts-assistenten, administratief medewerkers, klinisch fysici, technici en onderzoekers. Er is veel contact met de medewerkers van de verschillende units van de afdeling radiologie. We werken daarnaast nauw samen met disciplines van andere afdelingen zoals de radiotherapie, de anesthesie en het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Word expert in je vak

Ga je als radiodiagnostisch laborant in het UMC Utrecht aan de slag, dan is geen dag hetzelfde. In een specialistisch team werk je mee aan complexe diagnostiek en behandelingen van patiënten die vaak alleen in een academische setting zorg kunnen krijgen. We willen vooroplopen en de zorg in Nederland verder brengen. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we jou nodig. Wil jij je specialiseren en verder ontwikkelen? Dan past werken in het UMC Utrecht bij jou! Binnen de radiologie kan je direct starten met een specialisatie die jouw voorkeur heeft. Benieuwd naar jouw kansen en mogelijkheden? Meld je aan voor een bakkie koffie met een unithoofd radiologie.

Heb je een vraag?

Ons team van recruiters helpt jou als je vragen hebt. Wil je weten welke afdeling het beste bij je past of hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

088 7558985 Stuur een e-mail

Ontvang direct nieuwe interessante vacatures