Als dialyseverpleegkundige in een universitair medisch centrum bied je zowel de chronische als de acute zorg aan jouw patiënten. Daarnaast kun je bij het UMC Utrecht kiezen voor behandeling met peritoneale dialyse bij zowel volwassenen als kinderen. Veel variatie dus!

Hier ga je werken

Als dialyseverpleegkundige behandel je patiënten met chronisch nierfalen meerdere keren per week tijdens een langere periode. Je bouwt vaak een intensieve band op met deze patiënten. Daarnaast is er de dynamiek van de acute zorg bij spoedbehandelingen en buitenbehandelingen (op andere afdelingen, zoals de recovery en intensive care). De acute zorg is ongeveer 20% van je werk. Deze diversiteit maakt het werk extra uitdagend. Je dienst bestaat uit een afwisseling van onder meer verpleegkundige handelingen, werken met technische apparatuur, adviseren over voeding en coaching in het omgaan met ziekte.


De eerste werkdag van...

Ontdek hoe het is om te werken als dialyseverpleegkundige bij UMC Utrecht. Luister naar de podcast!

Heb je een vraag?

Ons team van recruiters helpt jou als je vragen hebt. Wil je weten welke afdeling het beste bij je past of hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

088 7558985 Stuur een e-mail

Ontvang direct nieuwe interessante vacatures