In het UMC Utrecht dragen IT-innovaties bij aan betere zorg voor patiënten. Volgens onze IT-collega's voelt dat goed en geeft het energie. Innovaties zijn volop gaande in ons ziekenhuis. Denk aan data voor het beter voorspellen van een geschikte behandeling, maar ook aan de beveiliging van patiëntendossiers, de IT-ondersteuning van al onze medewerkers en netwerkbeheer. Bekijk de vacatures of neem contact op met onze recruiter.

O'Jay Medina is datascientist

“Ik heb eigenlijk altijd al het gevoel gehad dat ik een baan wilde met maatschappelijke relevantie. Ik heb ook affiniteit met de gezondheidszorg. Er is geen betere plek om het verschil te kunnen maken dan hier, de plek waar het allemaal gebeurt.” O'Jay zet data-analytics en machine learning in om te leren bij welke behandeling een patiënt baat heeft. Ook ontwikkelt hij met zijn team tools om capaciteit in kaart te brengen, bijvoorbeeld op de IC. Hij werkt samen met de collega's van het project Dataplatform 2.0 en Textmining.

IT-projecten binnen het UMC Utrecht

Dataplatform 2.0

Het UMC Utrecht werkt aan innovatief dataplatform dat data beschikbaar maakt voor zorgverleners en hen helpt bij het maken van goede beslissingen, zodat ze nog betere zorg kunnen leveren. Op basis van de vele data die bij ons ziekenhuis bekend is, kunnen we voorspellen welke behandeling het beste werkt voor welke patiënt. Hoe bijzonder is het als je daar je een bijdrage aan kunt leveren!

Textmining

Ook loopt er een Textmining-project om de data in het elektronisch patiëntendossier gestructureerder op te slaan en doorzoekbaar te maken. Tekst die artsen of verpleegkundige in losse velden zetten en waarbij het soms tijd kost om te doorzoeken, wordt nu beter vindbaar en kan weer als basis dienen voor wetenschappelijk onderzoek, gepseudonimiseerd en dus anoniem.

Robots in zorgadministratie

Innovaties op IT-vlak vinden niet alleen in zorg en onderwijs plaats. Ook op het gebied van bedrijfsvoering gebeurt er veel. Op gebied van P&O, maar ook in de zorgadministratie waar speciale robotjes processen binnen deze administratie automatiseren. Daardoor zijn artsen en verpleegkundigen minder tijd kwijt aan papierwerk en dossiervoering. En houden zij dus meer tijd over voor de patiënt.

Bakkie doen?

Als it'er in de zorg ben je de rechterhand van al onze zorgprofessionals en werk je dagelijks indirect mee aan de beste zorg voor onze patiënten. We zijn op zoek naar doorgewinterde nieuwe collega's en pioniers die een bijdrage willen leveren aan de zorg van de toekomst. Benieuwd naar jouw kansen en mogelijkheden? Meld je aan voor een 'bakkie' met onze recruiter Aleksandra!

Meld je aan!

De eerste werkdag van applicatiebeheerder Danny

Applicatiebeheerder Danny vertelt over zijn eerste werkdag bij het UMC Utrecht. Luister de podcast!

Heb je een vraag?

Mocht je meer willen weten of vragen hebben, dan staan we voor je klaar. Wil je weten welke afdeling het beste bij je past of hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Neem contact op met Aleksandra om alle mogelijkheden te bespreken.

088 7558985

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de job alert