In het UMC Utrecht dragen IT-innovaties bij aan betere zorg voor patiënten. Volgens onze IT-collega's voelt dat goed en geeft het energie. Innovaties zijn volop gaande. Denk aan het maken van data-analyses, aan de beveiliging van patiëntendossiers, de IT-ondersteuning van al onze medewerkers en het netwerkbeheer. Bekijk de vacatures of neem contact op met onze recruiter.

Werken als datascientist

Als je als IT'er ook op maatschappelijk vlak je steentje wil bijdragen, dan moet je bij het UMC Utrecht zijn. Er is geen betere plek om het verschil te kunnen maken dan hier, de plek waar het allemaal gebeurt. Denk aan machine learning om te leren bij welke behandeling een patiënt baat heeft. Of lever je bijdrage aan onderzoek door het beter doorzoekbaar maken van het dossier. Er zijn legio mogelijkheden.

IT-projecten binnen het UMC Utrecht

Dataplatform 2.0

Het UMC Utrecht werkt aan een innovatief dataplatform dat data beschikbaar maakt voor zorgverleners en hen helpt bij het maken van goede beslissingen. Zo kunnen zij nog betere zorg leveren. Op basis van de vele data die bij ons ziekenhuis bekend is, kunnen we voorspellen welke behandeling het beste werkt voor welke patiënt. Hoe bijzonder is het als je daar een bijdrage aan kunt leveren!

Textmining

Ook loopt er een Textmining-project om de data in het elektronisch patiëntendossier gestructureerder op te slaan en doorzoekbaar te maken. Teksten die artsen of verpleegkundigen in losse velden zetten en waarbij het soms tijd kost om te doorzoeken, worden nu beter vindbaar en kunnen weer als basis dienen voor wetenschappelijk onderzoek; gepseudonimiseerd en dus anoniem.

Robots in zorgadministratie

Innovaties op IT-vlak vinden niet alleen in zorg en onderwijs plaats. Ook op het gebied van bedrijfsvoering gebeurt er veel. Op gebied van P&O, maar ook in de zorgadministratie waar speciale robotjes processen binnen deze administratie automatiseren. Daardoor zijn artsen en verpleegkundigen minder tijd kwijt aan papierwerk en dossiervoering. En houden zij dus meer tijd over voor de patiënt.

De eerste werkdag van applicatiebeheerder Danny

Applicatiebeheerder Danny vertelt over zijn eerste werkdag bij het UMC Utrecht. Luister de podcast!

Heb je een vraag?

Mocht je meer willen weten of vragen hebben, dan staan we voor je klaar. Wil je weten welke afdeling het beste bij je past of hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Neem contact op met Aleksandra om alle mogelijkheden te bespreken.

088 7558985

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de job alert