"Dat ik op als IT'er op deze manier waarde kan toevoegen aan in dit geval wetenschappelijk onderzoek geeft mijn baan een extra dimensie."
Laura en Kick werken op de hoofd-hals chirurgische oncologie afdeling van het UMC Utrecht.
Wat als je verpleegkundige bent en graag in een ziekenhuis wil werken? Op de chirurgische verpleegafdelingen van het UMC Utrecht is er nu een traineeprogramma, speciaal voor mbo- en hbo-verpleegkundigen zonder ziekenhuiservaring.
Sander Blaas (24) en Salsabil Al-khafaji (17) hebben allebei een bijbaan als schoonmaker in het UMC Utrecht.
Het was best even wennen. In de kraamzorg kwam ik bij mensen thuis, nu stond ik ineens in het ziekenhuis en zag ik veel te vroeg geboren baby’s met veel verschillende (soms hoogcomplexe) ziektebeelden.
In het UMC Utrecht gaat de zorg 24 uur per dag door. Er zijn heel veel collega’s gedurende de nacht bezig om te zorgen dat alles door kan blijven gaan. We spreken Ruben Scheepens en Daphne van Effrink, twee verpleegkundigen, over het werken in de nacht.
Vicki Kurapka startte 12,5 jaar geleden bij het UMC Utrecht. Na haar studie Orthopedagogiek werkte ze werkte als Assistent Purser bij de KLM en als testassistent bij psychologisch onderzoek voor onder andere (helikopter) piloten.
Kinderverpleegkundigen in opleiding, hoe ervaren zij deze opleidingsplaats in het Wilhelmina Kinderziekenhuis? Daarover vertellen drie van onze collega's.
Ze kunnen bakken als de beste en weten als geen ander wat helpt tegen een gebroken hart. In dit team wil je toch gelijk aan de slag?
Het is direct duidelijk dat Iris en Minke in de 1,5 jaar dat ze nu samenwerken een hechte band hebben opgebouwd. Het gaat hier om een gezellig en vrolijk team.
Bij de afdeling heelkundige specialismen werken veel verpleegkundigen samen om de patiënt de best mogelijke zorg te geven. We maken kennis met de afdeling. Wilden ze altijd al verpleegkundige worden en konden ze vroeger tegen bloed? Bekijk deze video.
Ben jij (student) laborant en heb jij interesse in werken bij het UMC Utrecht, het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses Máxima Centrum? Kom dan naar ons Symposium voor laboranten radiologie op zaterdag 23 april!
‘Het klinkt zo lekker cliché, maar een gemiddelde werkdag valt bijna niet te beschrijven. Mijn werk is echt iedere dag anders.'
Tommy is physician assistant (PA): "Leun niet achterover maar laat actief weten wat je ambitie is! Binnen het UMC Utrecht krijg je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen."
Inge is recovery verpleegkundige in het WKZ. Zij verleent post operatieve zorg bij kinderen van 0-18 jaar en obstetrie (zwangeren/sectio).
Als operatieassistent draagt Audrey bij aan de voorbereidingen, uitvoeringen en nazorg bij een operatie. Afwisselend en uitdagend!
Senior onderzoeker Karin Valkenet zet de HoloLens in om patiënten in beweging te houden tijdens hun opname in het ziekenhuis.
Kijk mee op de afdelingen van de apotheek en maak kennis met een aantal van de collega's. Kom jij ook bij ons werken?
Hildeline was in 2021 verpleegkundige van het jaar in de categorie onderzoek. Ze werkt als verpleegkundige bij interne geneeskunde en dermatologie.
"Waar artsen soms willen doorbehandelen, ervaren verpleegkundigen dat dit niet altijd de beste keuze is voor de patiënt", vertelt Milou over haar onderzoek.
"Ik verzamel het bloed en gegevens van patiënten met epilepsie. Veel mensen denken dat ik direct patiëntencontact heb, maar het is vooral computerwerk."
Achter iedere kinderverpleegkundige hoort een fijn team te staan. Dat zit op afdeling Panda van het Wilhelmina Kinderziekenhuis wel goed!
Als business controller lever je je bijdrage aan de uitdagingen en veranderingen in de zorg. Denk aan de vergrijzing, digitalisering en de hoge zorgkosten. Er is genoeg te doen!
Mieke: “Ik zie mensen met de meest uiteenlopende problematiek. Van ziek tot heel erg ziek, van kortdurende tot langdurige opnames en wij helpen ze door die moeilijke fases heen."
Werken in een academisch ziekenhuis betekent blijven innoveren. Cardio mobiles zijn daar een voorbeeld van.
David vertelt: "Werken op de dialyse-afdeling is voor mij de ideale combinatie van wat ik in de thuiszorg interessant vond, langdurig contact met patiënten en de acute zorg."
Het UMC Utrecht concentreert zich op de wat complexere bevallingen en zwangerschappen en daar assisteren wij bij. Denk aan vrouwen met hartproblemen die wij begeleiden.
In deze functie werk je met medische apparatuur, word je uitgedaagd op verpleegkundig vlak en heb je een belangrijke rol bij het begeleiden van ouders. Een bijzondere combinatie!
"De werksfeer binnen ons team vind ik heel chill. Daarnaast zijn we natuurlijk gewoon met hele coole, innovatieve dingen bezig waarmee we hopelijk op korte termijn de zorg gaan verbeteren."
Miranda is medewerker bloedafname: "Soms is een kind heel bang voor bloedprikken. Als het dan toch lukt op een patiëntvriendelijke manier, geeft mij dat een goed gevoel."
Op de afdeling waar Monica werkt nemen ze mensen met spoed op. Ze richten zich dan vooral op monitoren, ondersteunen en stabiliseren van de vitale functies.
"Inmiddels werk ik zes jaar op de CCU, naar volle tevredenheid in een gezellig, klein en bevlogen team. Samen halen we alles uit de kast om de patiënt te helpen en dat geeft een extra drive."
Etienne begon als verpleegkundige, maakte de overstap naar reumaverpleegkundige en groeide door naar verpleegkundig specialist (VS) reumatologie en immunologie.
"Als interventieverpleegkundige sta je naast de cardioloog en assisteer je tijdens behandelingen. De combinatie van techniek en zorg trekt mij enorm."
Gülçin werkt al een hele poos bij het centraal diagnostisch laboratorium (CDL) van UMC Utrecht en heeft al veel gedaan binnen de divisie laboratorium, apotheek en biomedische genetica.
Mayko houdt zich onder andere bezig met zelfroosteren en flexibel roosteren. Hij begeleidt afdelingen bij de overgang naar deze nieuwe vorm van personeelsplanning.
Koen is arts en coördinator van het 3D lab in het UMC Utrecht. Na het behalen van de artsenbul is hij zich gaan verdiepen in 3D technologie binnen de medische zorg.
Bioinformatica is een relatief nieuw vakgebied. Je combineert biologie, informatica, wiskunde en statistiek om biologische gegevens te analyseren en te interpreteren.
Als medisch technicus is Mick verantwoordelijk voor de medische apparatuur en moet hij soms naar de afdelingen toe om storingen te verhelpen.
Marlies werkte in de hospitality. Tot ze door COVID-19 haar baan kwijtraakte. "Ik haal veel voldoening uit mijn werk. Zeer als ik bezoekers of patiënten echt kan verder helpen."
Weet jij welke radiozender aanstaat tijdens een operatie? En of een operatieassistent thee of koffie drinkt? KIJK MEE en leer ons wat beter kennen.
Als verpleegkundige specialist mammacare ben jij het vaste aanspreekpunt voor jouw patiënten en een volwaardige gesprekspartner voor de medisch specialisten.
Joy-Ann coördineert onder andere taken rond opname en ontslag van patiënten. Daarnaast werkt ze mee aan het oprichten van een lab voor innovaties in het verpleegkundig vak.
Drie jaar nadat Kirsten startte bij interne geneeskunde en dermatologie, stond COVID-19 op de stoep. "Inmiddels zien we COVID-19 op onze afdeling als een blijvende infectieziekte."