Het UMC Utrecht stelt zijn medewerkers aan volgens de Collectieve arbeidsovereenkomst universitair medische centra (Cao umc). Het UMC Utrecht biedt je een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden. Je ontvangt een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Ook heb je recht op een toelage bij werken op onregelmatige tijden. Je pensioen brengen we onder bij ABP, al 100 jaar het pensioenfonds voor mensen die werken bij overheid en onderwijs.

Standaard arbeidsvoorwaarden

De Cao

Het UMC Utrecht stelt zijn medewerkers aan volgens de Collectieve arbeidsovereenkomst universitair medische centra (Cao umc). De salarisschalen staan in de Cao in de bijlage A t/m G. De tekst van de cao kan worden gedownload op de site van de Nederlandse Federatie van UMC's (NFU). Het UMC Utrecht heeft een aantal regelingen waarbij je extra arbeidsvoorwaarden kan kiezen in ruil voor bruto salaris. Er zijn cao à la carteregelingen voor woon-werkverkeer, aanschaf van een fiets, vergoeding van een internetabonnement en vergoeding van lidmaatschappen.

Opleiding en ontwikkeling

Wij verwachten van iedere medewerker dat hij zich blijft ontwikkelen, niet alleen in zijn vakgebied maar ook persoonlijk. Daar sta je niet alleen voor; het UMC Utrecht heeft van alles georganiseerd om je hierbij te helpen. De UMC Utrecht Academie verzorgt cursussen en bijscholingen. In het portaal LEV voor loopbaanontwikkeling en vitaliteit vind je online cursussen, trainingen en tests en een e-coach waar je vragen aan kunt stellen over je duurzame inzetbaarheid. Het Connecting Leaders programma verbindt en geeft richting aan al onze leidinggevenden. In overleg met je leidinggevende kun je ook buiten het UMC Utrecht opleidingen volgen.

Arbeidsduur en verlof

Het UMC Utrecht heeft een 36-urige werkweek. Dit betekent dat een fulltime medewerker 1872 uur per jaar werkt. Arts-assistenten werken 2392 uur per jaar. Voor Academisch medisch specialisten zijn andere afspraken gemaakt. Je bespreekt met je leidinggevende hoe je de uren over de werkweek verdeelt. Volgens de Cao umc hebben medewerkers recht op 9% betaalde vakantie. Dit is exclusief de feestdagen. Dat zijn er, afhankelijk of ze in het weekend vallen, tussen de 5 en 9 per jaar. Het UMC Utrecht geeft je de mogelijkheid om twee feestdagen zelf in te zetten.

Extra's voor medewerkers

Uitstapjes en sporten met korting

De Personeelsvereniging van het UMC Utrecht organiseert van alles, zoals uitstapjes en aantrekkelijke kortingen. Nieuwe medewerkers zijn automatisch lid. Medewerkers van het UMC Utrecht kunnen bij Olympos sporten voor het medewerkerstarief en via UMC!UIT ontvang je een ruim aanbod aan activiteiten en acties, denk aan theatervoorstellingen, met flinke korting.

UMC zorgverzekering

De UMC Zorgverzekering is een verzekering voor alle medewerkers van de acht umc's in Nederland. Iedereen mag zich hier verzekeren; voor medewerkers van een umc en hun gezinsleden geldt een extra voordelig tarief.

Kinderdagverblijf van het UMC Utrecht

Het kinderdagverblijf is gevestigd in een verbouwde boerderij aan de Hoofddijk, op een paar honderd meter afstand van locatie AZU en WKZ van het UMC Utrecht. De openingstijden zijn van 7.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds.

Deze collega's gingen je voor