Als je bij het UMC Utrecht werkt, dan geldt de Collectieve arbeidsovereenkomst universitair medische centra (Cao umc). Daarover lees je op de pagina meer. Je ontvangt een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Ook heb je recht op een toelage bij werken op onregelmatige tijden. En dat is niet alles.

Standaard arbeidsvoorwaarden

De Cao

Het UMC Utrecht stelt zijn medewerkers aan volgens de Collectieve arbeidsovereenkomst universitair medische centra (Cao umc). Het UMC Utrecht heeft een aantal regelingen waarbij je extra arbeidsvoorwaarden kan kiezen in ruil voor bruto salaris. Er zijn cao à la carteregelingen voor woon-werkverkeer, aanschaf van een fiets, vergoeding van een internetabonnement en vergoeding van lidmaatschappen.

Bereken je netto salaris

Hoeveel uren een fulltime contract telt, ligt aan je functie. Veel collega's werken 36 uur, maar met arts-assistenten en academisch medisch specialisten zijn andere afspraken gemaakt. Je bespreekt met je leidinggevende hoe je de uren over de werkweek verdeelt. Je hebt recht op 9% betaalde vakantie. Dat zijn er, afhankelijk of ze in het weekend vallen, tussen de 5 en 9 per jaar. Ook biedt het UMC Utrecht de mogelijkheid twee feestdagen zelf in te plannen.

Opleiding en ontwikkeling

Het UMC Utrecht heeft van alles georganiseerd om je te helpen jezelf te blijven ontwikkelen. De UMC Utrecht Academie verzorgt cursussen en bijscholingen. In het portaal LEV voor Loopbaanontwikkeling en Vitaliteit vind je (online) cursussen, trainingen, (zelfinzicht) tests en een e-coach waar je vragen aan kunt stellen over je loopbaan, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Het Connecting Leaders programma verbindt en geeft richting aan al onze leidinggevenden.

Extra's voor medewerkers

Uitstapjes en sporten met korting

De Personeelsvereniging van het UMC Utrecht organiseert van alles, zoals uitstapjes en aantrekkelijke kortingen. Nieuwe medewerkers zijn automatisch lid. Medewerkers van het UMC Utrecht kunnen bij Olympos sporten voor het medewerkerstarief en via UMC!UIT ontvang je een ruim aanbod aan activiteiten en acties, denk aan theatervoorstellingen met flinke korting.

UMC zorgverzekering

De UMC Zorgverzekering is een verzekering voor alle medewerkers van de acht umc's in Nederland. Iedereen mag zich hier verzekeren; voor medewerkers van een umc en hun gezinsleden geldt een extra voordelig tarief.

Kinderdagverblijf van het UMC Utrecht

Het kinderdagverblijf is gevestigd in een verbouwde boerderij aan de Hoofddijk, op een paar honderd meter afstand van locatie AZU en WKZ van het UMC Utrecht. De openingstijden zijn van 7.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds.

Deze collega's gingen je voor